Аватар на Доктор Албена Димитрова Гастроентеролог

Д-р Албена Георгиева Димитрова

Гастроентеоролог

 • (2)
 • Биография

  Доктор Албена Димитрова е гастроентеролог в град Варна и специалист по болести на вътрешните органи. Като лекар специалист, Д-р Димитрова има над 25 години опит в различни болнични и доболнични заведения и в различни специалности. Специализирала е в лечението на панкреас, чревни проблеми – дебело и тънко черво и черен дроб. Има опит в извършването на колоноскопски и гастроскопски изследвания. Има публикации за колоректалния карцином (рак на дебелото черво) и симптомите, които помагат за по-бързата диагностика и профилактика на състоянието на пациента. През 2017г. със заповед на министъра на отбраната е получила награда по случай 126 години от създаването на ВМА.

  Гастроентерологът доктор Димитрова е завършила медицина през 1990г. в град Варна. Придобива специализации по вътрешни болести през 1996, като по това време тя вече практикува във вътрешното отделение на болницата в Търговище, където работи до 2015г. 

  През 2010г. доктор Албена Димитрова придобива и специализация по Гастроентерология в Медицински Университет - София.

  През 2015г. започва работа във ВМА – МБАЛ Варна, където лекува в Клиниката по гастроентерология.

  Към момента д-р Димитрова работи в четвърто ДКЦ във Варна, както и в гастро отделението на първа клиника на ВМА - Варна.

  Д-р Албена Димитрова е един от най-търсените и най-уважавани и предпочитани гастроентеролози на град Варна. Благодарение на множеството си допълнителни квалификации като ехография на коремни органи от първо и второ ниво, гастро ендоскопии, отново първо и второ ниво, тя е често търсена за поставяне на точна диагноза.

  Доктор Димитрова е член на БДГ (Българското дружество по гастроентерология) и на асоциацията по ултразвук в медицината в България.

  График и контакти

   • ДКЦ 4 - Варна (в двора на окръжна болница).
   • Кабинет 312
   • Паркиране: Лесно паркиране можете да използвате в двора на болницата, където е платено, в околните улички, които са в синя зона или безплатно за 90мин на паркинга на магазин Лидл, който е в непосредствена близост.
   • Здравна каса - лекарката работи и със НЗОК
   • Цена на преглед - 35лв. ( ако се наложи да се използва и ехограф, цената на прегледа става 70лв.)
   • Цената на вторичния преглед зависи от конкретния случай.

    

   Понеделник

   Вторник

   Сряда

   Четвъртък

   Петък

   Амб. прегледи

   от 8:30 до15:30

   от 14:00 до 18:00

   от14:00 до 18:00

   от 8:30 до 15:30

   от 8:00 до 13:00

   • тел: 052 / 613 828 (регистратура); 052 / 69 26 54 (телефон в кабинет 312 ) адрес: гр. ВАРНА, Бул. „Сливница” № 40 (зад община  Варна) [ВИЖ КАРТА]

   ВМА - Варна

   Част е от екипа на ВМА Варна, където работи в отделението по гастроентерология, част от структурата на болницата за вътрешни болести. Тук лекарката не прави прегледи. Единствено много спешни случаи могат да бъдат прегледани и обслужени, но това е изключение.

    

   Понеделник

   Вторник

   Сряда

   Четвъртък

   Петък

   Амб. прегледи

   от до

   от до

   от до

   от до

   от до

   • тел: адрес:

   Форум темата е започната от: Давид Станев

   Сигнал за нередност

   Оценка и Коментари:

   Всички полета са задължителни.

   Мнения (2)

    • Изобщо не се спазват часовете! Много неадекватна диагноза според мен,без направени изследвания. Изписва силни лекарства без дори да е сигурна в диагнозата. Попитах защо калпротектина е ту висок ту нисък. Отговора беше не знам. Не препоръчвам!

    • Хаос при записване за час,чакаш 20 дена,не ядеш цял ден и се оказва,че нямаш реален час

  Още лекари