Аватар на Доктор Албена Димитрова Гастроентеролог

Д-р Албена Георгиева Димитрова

Гастроентеоролог

 • Няма оставени мнения.
 • Биография

  Доктор Албена Димитрова е гастроентеролог в град Варна и специалист по болести на вътрешните органи. Като лекар специалист, Д-р Димитрова има над 25 години опит в различни болнични и доболнични заведения и в различни специалности. Специализирала е в лечението на панкреас, чревни проблеми – дебело и тънко черво и черен дроб. Има опит в извършването на колоноскопски и гастроскопски изследвания. Има публикации за колоректалния карцином (рак на дебелото черво) и симптомите, които помагат за по-бързата диагностика и профилактика на състоянието на пациента. През 2017г. със заповед на министъра на отбраната е получила награда по случай 126 години от създаването на ВМА.

  Гастроентерологът доктор Димитрова е завършила медицина през 1990г. в град Варна. Придобива специализации по вътрешни болести през 1996, като по това време тя вече практикува във вътрешното отделение на болницата в Търговище, където работи до 2015г. 

  През 2010г. доктор Албена Димитрова придобива и специализация по Гастроентерология в Медицински Университет - София.

  През 2015г. започва работа във ВМА – МБАЛ Варна, където лекува в Клиниката по гастроентерология.

  Към момента д-р Димитрова работи в четвърто ДКЦ във Варна, както и в гастро отделението на първа клиника на ВМА - Варна.

  Д-р Албена Димитрова е един от най-търсените и най-уважавани и предпочитани гастроентеролози на град Варна. Благодарение на множеството си допълнителни квалификации като ехография на коремни органи от първо и второ ниво, гастро ендоскопии, отново първо и второ ниво, тя е често търсена за поставяне на точна диагноза.

  Доктор Димитрова е член на БДГ (Българското дружество по гастроентерология) и на асоциацията по ултразвук в медицината в България.

  График и контакти

  • ДКЦ 4 - Варна (в двора на окръжна болница).
  • Кабинет 312
  • Паркиране: Лесно паркиране можете да използвате в двора на болницата, където е платено, в околните улички, които са в синя зона или безплатно за 90мин на паркинга на магазин Лидл, който е в непосредствена близост.
  • Здравна каса - лекарката работи и със НЗОК
  • Цена на преглед - 35лв. ( ако се наложи да се използва и ехограф, цената на прегледа става 70лв.)
  • Цената на вторичния преглед зависи от конкретния случай.

   

  Понеделник

  Вторник

  Сряда

  Четвъртък

  Петък

  Амб. прегледи

  от 8:30 до15:30

  от 14:00 до 18:00

  от14:00 до 18:00

  от 8:30 до 15:30

  от 8:00 до 13:00

  • тел: 052 / 613 828 (регистратура); 052 / 69 26 54 (телефон в кабинет 312 ) адрес: гр. ВАРНА, Бул. „Сливница” № 40 (зад община  Варна) [ВИЖ КАРТА]

  ВМА - Варна

  Част е от екипа на ВМА Варна, където работи в отделението по гастроентерология, част от структурата на болницата за вътрешни болести. Тук лекарката не прави прегледи. Единствено много спешни случаи могат да бъдат прегледани и обслужени, но това е изключение.

   

  Понеделник

  Вторник

  Сряда

  Четвъртък

  Петък

  Амб. прегледи

  от до

  от до

  от до

  от до

  от до

  • тел: адрес:

  Форум темата е започната от: Давид Станев

  Сигнал за нередност

  Оценка и Коментари:

  Всички полета са задължителни.