Професор д-р Андрей Маринович Йотов

Ортопед-травматолог

 • Няма оставени мнения.
 • Биография

  Професор Андрей Йотов е един от най-изявените български ортопеди. Той е ръководител на клиниката по ортопедия в Софиямед, началник на катедра по ортопедия във ВМА.

  Образование и професионален опит

  Проф. Андрей Йотов завършва медицина в София през 1983г. Осем години по-късно, през 1991г. завършва специалност ортопедия и травматология в София . От 1983 година до 1986 г. работи в здравната служба на град Обзор. Веднага след завръщането си от Обзор, д-р Йотов започва работа като научен сътрудник в Пирогов в секцията по спешна травматология. Годината е 1986г. Кариерата му продължава в МБАЛСМ "Н. И. Пирогов", като работи в трета клиника по спешна травматология - 1991-92г. Мести се и във втора клиника на болницата където работи до 2006г. В същата година професор Андрей Йотов става началник на катедрата по ортопедия, травматология и реконстроктивна хирургия към Военномедицинската академия. Към настоящия момент е началник на клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ "Софиямед" където работи от 2016г. Проф. Йотов е и национален консултант по ортопедия, травматология.

  Допълнителните курсове и специализации на проф. Йотов са изключително много. Има специализации в лечение и опериране на малки и големи стави, детска ортопедия и травматология, онкоортопедия, хиругия на таза и много други. Специализациите са провеждани в Холандия, Великобритания, САЩ, Германия, Словения. Самият той е водил курсове и лекции в Малта, Швейцария, Турция и други.

  Научната кариера на ортопеда проф. Андрей Йотов включва над 240 научни труда, два дисертационни труда и над 120 публикации.

  Както казахме, д-р Йотов специализира през 1991г, през 1997г. става доктор по медицина, през 2011 година придобива научна степен "доктор на науките", а през 2012г. - "професор".

  Член и председател на БОТА, Ръководител на Софийското ортопедично дружество, заместник председател на софийското научно дружество по ортопедия, член ан EFORT, EAES, на AO-Trauma Europe и много други.

  Интересите на проф. Йотов включват ендопротезиране на големите стави, реконструкция на стави, счупвания вътре в ставите, фрактури и дори открити и огнестрелни рани.

  Друг негов колега ортопед и травматолог в София е д-р Андреев.

  График и контакти

  Платени прегледи - да Прегледи по НЗОК - не

  Понеделник

  Вторник

  Сряда

  Четвъртък

  Петък

  Амб. прегледи

  от до

  от 14:00 до 17:00от доот доот до

  Форум темата е започната от: Давид Станев

  Сигнал за нередност

  Оценка и Коментари:

  Всички полета са задължителни.

Още лекари