Често задавани въпроси

Какво е „Здравочник“ ?


Целите на проекта са на първо място събере в един удобен и подреден и лесен за търсене списък всички лекари в страната и да поддържа актуална информация за тях. По този начин, напълно безплатно всеки лекар ще има достъп дигитално присъствие, като ще може да представи своят опит, текущата си практика и своите контакти. Проектът дава възможност, при строго определени условия, пациентите да оставят и препоръки след посещението си.

Системата има за цел да популяризира добрите практики и лекари като ги направи по-достъпни за пациентите.

Как да оставя препоръка?

В нашия сайт всеки потребител има възможност да остави препоръка на страницата на съответния лекар при определени условия, които целят да гарантират, че коментарът е истински, че не нарушава законовите права на лекаря, че обслужва интереса на останалите пациенти и им помага с препоръка. Нужно е да се попълнят полетата за име, електронна поща и съобщение. Нужно е също да се даде оценка от 1 до 5, използвайки нашата стандартна система със звездички. След това на имейла оставен във формата се получава съобщение за потвърждение, на което трябва да бъде отговорено.

Можете да оставите препоръка и на нашата контактна форма, където трябва да посочите и лекаря, за който ни пишете.

Истински ли са препоръките?

Благодарение на опита, който има нашият екип в онлайн пространството, успяхме да приложим няколко защити, които да гарантират високото качество и истинността на препоръките на нашия сайт. Освен техническите решения, чрез които се филтрират ревютата, всеки коментар бива преглеждан от опитен човек, който може да одобри или да неодобри даденото ревю.

Всички мнения в сайта се преглеждат и не се допускат такива съдържащи клеветнически или обидни квалификации.

В допълнение, екипът на „Здравочник“ вярва в добрия тон и поради тази причина коригира и преправя ревюта на потребители, които съдържат цинизми и неприлични думи. Ние не променяме смисъла на написаното.

За да бъде публикуван даден коментар, потребителя трябва да потвърди чрез отговор на утвърдителен мейл, който се получава от нас.

Защо не намирам даден лекар?

Тъй като цялата информация в нашия сайт се попълва изключително и само ръчно, е възможно към момента да не откриете даден професионалист, който търсите. Ако Вие сте лекар искате да имате страница в нашия сайт, свържете се с нас още сега. Създаването на страница е напълно безплатно. Ако сте пациент, можете да се регистрирате и да започнете форум тема.

Грешна информация за лекар или лечебно заведение.

Информацията за лекари и лечебни заведения се предоставя от регистрирани потребители на сайта. Сайтът не носи отговорност за достоверността и източниците на информацията. Ако откриете неточна или заблуждаваща информация, моля свържете се с нас и ни уведомете. Ще направим нужните корекции в най-кратки срокове.

Как работи системата за препоръки на лекари?

В нашата търсачка можете да намерите конкретната специалност и да изберете град. След това ще видите целия списък с лекари в това направление в града, както и всички препоръки за тях, ако такива има оставени.

На страницата на всеки лекар можете да видите информация за професионалното му развитие, сертификати и специализации, графици, контакти и адрес и, разбира се, препоръки на други пациенти.

Екипът на „Здравочник“ моли всички пациенти да оставят препоръки за лекарите, които са посетили и са доволни. Това е полезно за останалите пациенти и лекарите.

Информацията за специалистите е предоставена от потребители на сайта. Ако на страницата с информация за даден лекар, липсва дадена информация или тя е грешна, молим да ни пишете и ние ще направим всичко по силите си да попълним нужните данни.

Препоръки (ревюта)

Екипът на сайта работи постоянно в посока повишаване на качеството на ревютата и избягване на фалшиви такива. За целта се използват технологии за проверка. В допълнение, всяка препоръка се преглежда от администратор, отстраняват се правописни грешки и ревюто се публикува.

Препоръките могат да бъдат оставяни на нашия мейл, директно или в социалните ни канали.

За лекари

 • Присъствието на всеки лекар на нашия сайт е напълно безплатно.
 • При създаването на страницата на всеки лекар може да се добавят контакти, работно време, снимки на допълнителни квалификации и курсове, телефони, подробна професионална автобиография, която трябва да бъде уникален (не копиран) текст. (Ако вие нямате възможност да напишете такъв, предоставете ни Вашата информация и ние ще напишем текста за Вас безплатно.)
 • Ако нямате страница, но искате да имате, свържете се нас още сега, защото вашето присъствие в Здравочник.бг е напълно безплатно и не е обвързано с допълнителни условия.
 • Информацията, която се публикува трябва да е публична и лесно достъпна или лично предоставена от лекаря. Ние никога не публикуваме лична или конфиденциална или чувствителна информация.
 • Ние можем да предоставим и още услуги за популяризиране на Вашата практика. За повече информация се свържете с нас [email protected].
 • Препоръки
  Препоръките оставени на сайта дават възможност на всеки лекар да бъде препоръчан и по-търсен от останалите пациенти. Препоръките целят популяризиране на добрите практики. Можете да напомняте или да стимулирате пациентите си да оставят мнения за Вас в нашата система. Ние разполагаме и с допълнителен софтуер, който може спомогне за това. За повече информация се свържете с нас – [email protected].

  Мненията оставени за всеки лекар са свободно волеизявление на посетителите на сайта Zdravochnik.bg. Според българското законодателство изказването на лично мнение, което не е обида или клевета е право на всеки гражданин. Ако смятате, че коментарът на страницата за Вас е обиден или клеветнически, можете да ни пишете чрез нашата контактна форма и ние ще го коригираме.
 • Допълнителни услуги
  В допълнение на безплатната страница в Здравочник, ние можем да Ви съдействаме с различни решения за вашата практика, които ще подобрят присътвието Ви в интернет, ще улеснят запазването на часове и ще направят практиката ви много по-независима. Свържете се с нас на [email protected] и ще поговорим за най-подходящите за Вас варианти.