Октрийте най-добрия оптометрист (специлист за очни прегледи) в София

Оптометристите, специалистите по очни прегледи, в София работят в очни клиники, отделения и специализирани центрове за корекции на зрението – оптики.

Достъпът до оптометрични услуги в столицата е по-лесен от другите градове в България. Поради доброто образование, високото ниво на грижа за очното здраве и широкото разпространение на специалисти в София, пациените лесно могат да посетят специалист за очен преглед на добра цена.

Образование за специалисти за очни прегледи в София

Благодарение на доброто и професионално обучение и постоянното разрастване на София, търсенето на оптометристи в столицата нараства. В града има над 100 оптики използващи модерни апаратура за очни прегледи и очна диагностика. Средната възраст на специалистите оптометристи спада, защото всички новозавършили специалисти бързо си намират работа.

Нивото на очните прегледи (оптометричните услуги) в София е изключително високо. Поради високата квалификация и постоянния обмен на опит със специалисти от други държави, Софийските оптометристи могат да се похвалят с процедури за очните прегледи, които не отстъпват, а често и изпреварват, средните стандарти за ЕС.

Какво представлява очния преглед?

Очният преглед при оптометрист има за цел да установи здравето на окото. Изледва се близкото и далечното зрение, при нужда се определят диоптрите за късогледство или далекогледство, определят се диоптрите в случаи на астигматизъм или при правене на очила за работа с компютър или за четене.

Цените на очните прегледи в София

Цените на очните прегледи в София варират между 30 и 50 лева. Често, при поръчка на очила очния преглед при оптометрист е безплатен.

Оптометричната наука и събития в София

София е един от центровете на оптометричната специалност в България. Тук се провеждат множество научни събития организирани от БСО – Български съюз на оптометристите. Такова събитие се състоя през 2016г, когато домакин беше Софийски университет.

Година по-рано, над 50 софийски оптики се включиха в инициативата за безплатен очен скрининг на населението с особен фокус над детското очно здраве. По време инициативата насочена към деца и младежи от 6 до 18 годишна възраст се измерва очното налягане и фокуса на зрението. Очните пргледи са с продължителност до 30 мин при наличие на разминаване от установените норми, всеки пациент бива насочен за понататъшно лечение.