София е градът с най-много специалисти по хранене диетология и дететика в България – 27 специалиста.

Как да открием добър диетолог София?

В София има пет професора по диетология и диететика, няколко доцента и множество специалисти с докторски степени.
Здравочник.бг предлага пълен списък с лекари, мнения и оценки на пациенти, биографии и контакти. Можете да се доверите на опита на предишни пациенти.

Как да открия детски диетолог в София?

Диетолозите, които работят с деца в София са няколко и един от най-търсените е проф. Донка Байкова и д-р Мария Николова!

Диетолог ендокринолог София?

Добър диетолог и ендокринолог в София е д-р Недялкова, Д-р Мария Николова.

Какви са цените на диетолозите в София?

Цените са в големи диапазони. Те започват от 30 лева за онлайн прегледи и стигат до 200 лева за пълни хранителни режими и тренировъчни програми.

Каталогът на Здравочник позволява да намерите:

- пълна и изчерпателна и актуална информация за всеки специалист диетолог в София

- Биографии и контакти на специалистите по хранене в града.

- завършени курсове, допълнителни специализации и друга информация за всеки специалист.

- Клиниките и кабинетите където преглежда всеки един специалист.

- Препоръки от други пациенти

- На страниците на много от диетолозите има обявени и цени.

- Детски диетолози в София и специалисти по хранене, които работят с деца.

Как да открием добрите диетолози в София?

На първо място могат да се използват препоръките и мненията от останалите пациенти, които да Ви ориентират. Друг щъствен фактор е научната степен и опитът на всеки специалист. Цялата необходима информация за вземането на решението за Вашия преглед може да бъде открита на страницата на съответния лекар.

Кои са специалистите в сайта?

Специалистите по диетология и здравословно хранене в Здравочник са медицински лица и членове на БЛС. Това са висококвалифициерани специалисти с опит. Тук няма да намерите диетолози от фитнеси или други лица без медицинска квалификация.

Консутация с диетолог в София.

Прегледите на всеки специалист се извършват индивидуално на място или онлайн. Свържете се с избрания от Вас специалист, за да уточните точния начин на прегледа и заплащането за него.

Университети и квалификация

В София има няколко места където може да се учи диетология и диететика. Това са Софийски университет „Св. Климент Охридски“, МУ-София.

Изключително важно е да се знае, че правилното диетологично лечение се извършва единствено след категорична и правилно поставена диагноза. За целта много от добрите диетолози в София изискват епикриза или становище от лекар специалист, най-често гастроентеролог, преди да предпишат диетичното хранене. Диетите са предпочитан метод за лечение и от ортопедите в София, които повишават скоростта на заздравяване у пациентите си.

Клиники с добри гастроентеролози, които биват търсени от диетолозите в София са клиниката във ВМА София и клиниката на Александовска болница София.