Открийте най-добрия за Вас дерматолог в София

  Открийте добър кожен лекар в София за Вас. Сравнете мненията за софийските дерматолози и се свържете с предпочитания от вас кожен специалист.

  София е градът с най-много кожни лекари в страната. Тук има над 180 професионалисти по кожни и венерически болести. Как да изберем правилния специалист? Като се информираме за местоположението, цените, опита и мненията на други пациенти. В списъка ще намерите контакти като телефон и адрес, графици, биография, опит, специфични познания и квалификации и мнения за всеки лекар.

  Кожни клиники София

  В зависимост от оплакванията на пациента е нужно да се прецени тежестта на състоянието и нъждата от сътоветна помощ. Основно кожните клиники в София можем да разделим на медицински и естетически.

  • Най-големите и реномирани болници в София имат свои кожни отделения. Токуда, ВМА, Александровска, Софиямед, МБАЛ Св. София, УМАБЛ "Света Анна" са сред най-популярните и предпочитани. УСБАЛО София също работи с пациенти с онкологични кожни заболявния.
  • Естетическите дерматологични клииники в столицата са стотици. По-популярни са клиниката на др. Денкова, Skinline, Дерма акт.

  Обучение по специалност дерматология в София

  Основните обучителни центрове в София са Софийски Университет и Медицински Университет - София.
  СУ "Св. Климент Охридски" предлага обучение по медицина и по-специално по инфекциозни и кожни болести в своята катедра по "Вътрешни болести, фармакология и клинична фармакология, педиатрия, епидемиология, инфекциозни и кожни болести".

  Медицински Университет - София предлага обучение по специалност "Кожни и венерически болести" като това е специализация, която бъдещите лекари могат да изберат след покриване на основното ниво по обща медицина.

  Курсове и специализации - отделно от академичното образование се предлагат и множество курсове като някои дават и сертификат, както и специалности като специалността "Медицинска козметика" в Медицински колеж към МУ - София.

  Дески кожен лекар в София

  Детската дерматология изисква дори повече внимание и грижа от тази за възрастните. Едни от известните имена в детската дерматология в София са:
  - д-р Марио Нешков
  - лекарите на Токуда
  - д-р Диана Иванова