Регистър с всички кожни лекари (дерматолози) във Варна, техните графици и мнения на пациенти.


Каталогът ни Ви позволява да намерите:

 • Подробна информация за всички лекари по дерматовенерология във Варна.
 • Завършено образование, специализации и придобита степен, опит, специфични интереси в областта на дерматовенерологията и допълнителна квалификация на кожния лекар включително преминати курсове. Ще намерите и посетените от специалиста форуми и симпозиуми и техните тематики.
 • Поместени са методи за диагностика и лечение, както и за профилактика използвани от доктора - лабораторни изследвания, лазери и лазерни системи, третиране на кожата др.
 • Индивидуални оценки и мнения от други пациенти.
 • Клиники, където преглеждат специалистите, работно време, телефон, адрес и други контакти.
 • Процедурите, които извършват и технологиите, които използват - като дерматоскопия, тестуване, лечение на белези, естетични процедури (естетична дерматология и естетична медицина) - подмладяване и епилация.
 • Членуване в професионални съюзи и дружества като Български Лекарски Съюз, Европейска Академия по дерматология , Българско дерматологично дружество и тн.,
 • Цените на прегледите (първични и вторични).
 • Списък с кожните болести или видовете проблеми, които даденият специалист третира - кожа, нокти, венерически болести и вирусни инфекции, алергии и други.
 • Информация дали работи със здравна каса (с направления по НЗОК) или не.

Тук ще намерите също и сведения за цялостното развитие на специалността за лечение на кожни и венерически болести в града.

Кои са добрите кожни лекари във Варна и как да ги открием?

За по-лесна преценка за качествата на всеки дерматолог, ние предоставяме възможност на лекуващите се да изразят мнението си за отделните кожни професионалисти в нашата платформа като оставят оценки или препоръчват лекар. Така всеки пациент лесно може да намери най-добрия лекар на база препоръките на други пациенти, които вече са го посещавали.

Търсите детски дерматолог Варна?

Детската дерматология е специфична поради чувствителността на кожата на децата. Има няколко специалиста, които да посетите когато търсите добър детски кожен лекар Варна, които са фокусирани върху кожни болести на деца и юноши или ви трябва дерматолог Варна за акне. Това са Ас. д-р Женя Стоянова, д-р Халил и д-р Елена Ангелова и д-р Татяна Божилова.

Търсите бебешки дерматолог Варна?

Поради деликатността на бебешката кожа професионалистите, които се занимават с бебешка дерматология са малко. Това са основно д-р Стоянова и д-р Халил.

Търсите дерматолог Варна събота?

Повечето специалисти в града почиват през почивните дни, но:

Търсите онкодерматолог Варна?

Според информацията, която намерихме, добър онкодерматолог и хирург дерматолог Варна е:

 • Д-р Дияна Камбурова, която се занимава и с премахване, по оперативен начин, на злокачествени образувания.

Търсите добър дерматолог във Варна за бенки?

Изключително важно да бъдете внимателни с бенките си и да ги отстранявате само в краен случай. Лекари, които правят подобни процедури са повечето дерматолози с лазери.

Търсите кожен лекар във Варна Сити Клиник?

В момента три кожни лекаря преглеждат в Сити Клиник:

Дерматолози в окръжна болница Варна - Света Анна

В ДКЦ Св. Анна преглеждат:

В ДКЦ 4 (двора на окръжна болница) преглеждат:

Ако търсите дерматолог в университетска болнива Св. Марина, кожните лекари там са:

Кабинети и клиники във Варна с CO2 лазер за премахване на кожни образувания

Как пациентите оставят мнения за специалистите по дерматология във Варна?

 • Всеки пациент може да даде своята оценка чрез система със звездички и да напише коментар.
 • Може да изпраща мнение на нашата контактна форма.
 • Да използва някоя от многото платформи, в които имаме присъствие.
 • Оценки и коментари във Фейсбук.

Медиците с най-висока оценка ще бъдат показвани първи в нашите списъци. Така всеки пациент ще може да се ориентира лесно какво мислят останалите пациенти за даден специалист.

Обща информация за дерматологията в град Варна

Кожните лекари в морския град са 45 на брой, според официалната статистика на БЛС. Тук са включени и детските кожни лекари.
*В извадката не влизат немедицински лица, като козметици, предлагащи естетична дерматология и лазерна епилация.

Информацията относно сочи, че цените на прегледите варират от 20 лева и стигат до 50 лева за най-популярните и търсени доктори.

Прегледи

Много от специалистите по кожни болести и венерология преглеждат както в обществени, така и в частни кабинети и клиники. На страницата на всеки лекар ще откриете информация за адрес и контакти на местата, където той/тя работи.

Открийте и списък с лекарите и районите където те преглеждат, за да изберете най-близкия до вас кожен специалист.

Квалификация на кожните лекари в града

Във Варна има четирима специалисти с професионална степен доцент, няколко асистенти и главни асистенти и доктори. На личните страници на всеки професионалист кожен лекар ще откриете възможно най-пълна информация за квалификацията, специализациите, допълнителни сертификати и обучения, които лекарят е посещавал. В някои случаи можете да откриете и снимки на дипломи за допълнителна специализация.

Дерматологични клиники в морската столица

Част от варненските медицински заведения са специализирали изключително в решаването на здравословни дерматологични проблеми, както и такива за естетична дерматология и козметика.

Специализираните кожните клиники или медицински заведения с обособени дерматологични отделения са: Отделение в УМБАЛ "Св. Марина", ДКЦ "Чайка", МЦ "Св. Анна", Клиника Нова, Аджибадем Сити Клиник, Дерма Експерт, Козметична Дерматология Clinic, PearlSkin, Естетик Клуб, Кожно отделение на Военномедицинска академия Варна, МЦ "Медикал Плюс", MЦ "СанаМедик", Майчин дом - Варна, МЦ "Надежда", ДКЦ Чайка и много други ДКЦ-та.

Голяма част от кожните лекари в морската столица лекуват и хора от съседните населени места като Добрич, Бяла, Долни Чифлик, Провадия, Белослав, Аксаково, Шумен и др.

Лаборатории за изследване на кожни и венерически заболявания във Варна

Някои от по-известните центрове за изследване на кожни проблеми и болести предавани по полов път са: Сити Лаб, Лаборекспрес, Лина, Кандиларов, Статус, Рамус, лаборатории в клиника Нова, МЦ "Надежда" и т.н.

Обучение за кожни лекари във Варна

Медицински университет - Варна разполага с катедра по дерматология и венерология. Част от преподавателите тук са медици, завършили и практикували в града. Други от преподавателите са уважавани професори от медицинските учебни заведения в София и Плевен.

Практическите обучения на студентите дерматолози се провеждат в клиниката на УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна.

Събития, свързани с грижата за кожата

В морската столица често се провеждат безплатни прегледи и консултации за превенция на рак на кожата или полово предавани заболявания. Българското дерматологично дружество проведе такава кампания през 2017 година. В инициативата се включиха много от местните специалисти в сферата на дермалната грижа и лечение.

Варна ежегодно е домакин и на друга инициатива на БДД, а именно „Пролетни Варненски Дерматологични дни”. Събитието се провежда 13 поредни години. В него участват повече от 200 професионалисти, а от 2019 година участие вземат и студенти по медицина.