Снимка на д-р Милена Генчева

д-р Милена Милкова Генчева

Дерматолог

 • (3)
 • Биография

  Д-р Милена Генчева е кожен лекар и специалист по естетична дерматология. Към момента тя преглежда в две клиники в град Варна.

  Професионалната кариера на д-р Генчева започва през 1998 г. , когато тя завършва ВМИ – Плевен. Следва специализация по дерматология и в МУ-Пловдив, където завършва през 2003 г. От 2007 г. до момента е асистент към Катедрата по дерматовенерология и ординатор в Клиниката по дерматовенерология.

  Също така, от 2011 г. е и асистент и практикуващ консултативен лекар в кабинет по дерматология към МЦ “Св. Анна“, където е колега с д-р Филка Георгиева и д-р Бъклова.

  От 2004 г. до 2021 д-р Генчева практикува и в Skin Line клиника в центъра на Варна.
  От 2022 д-р Генчева преглежда и лекува в медицински център Медикал Плюс.

  Ас. д-р Милена Милкова Генчева води упражнения и занятия на студенти по дентална медицина и обща медицина и практически упражнения на чуждоезикови студенти в университета. Притежава изключително богата допълнителна квалификация като специалист в областта на естетичната дерматология. От 2001 година до 2019 година е посетила 35 допълнителни форума за подобряване на квалификацията и специализацията си. Част от тях са били във Виена (от Европейската Академия по Дерматология и Венерология), Мадрид, Прага, Валенсия, Амстердам, Стокхолм, София и Варна.

  В качеството си на дерматолог, практикуващ в град Варна,  д-р Милена Генчева участва и в множество научни форуми в Париж, Монако, Берлин и Верона. Член е на БЛС и БДД. Участвала е в разработката на 10 публикации от различни форуми. Член е на консултативна комисия към РЗИ - Варна.

  График и контакти

   График в МЦ "Св. Анна" Работи с НЗОК - да Цена на преглед без направление - 40 лв. за първичен и 20 лв. за вторичен преглед. Часове се записват на регистратурата на центъра.
    

   Понеделник

   Вторник

   Сряда

   Четвъртък

   Петък

   Амб. прегледи

   от 8.00 до 16.00

   от 8.00 до 14.00от 8.00 до 16.00от 8.00 до 14.00от 8.00 до 14.00
   График в клиника "Медикал плюс" Цена на прегледите без направление - около 40 лв. за първичен и 30 лв. за вторичен. (не е потвърдено) Не се предлагат прегледи с направление.
    

   Понеделник

   Вторник

   Сряда

   Четвъртък

   Петък

   Амб. прегледи

   -

    

   -

    

   Форум темата е започната от: Давид Станев

   Сигнал за нередност

   Оценка и Коментари:

   Всички полета са задължителни.

   Мнения (3)

    • Професионалист и изключително приятен и мил човек! Препоръчвам!

    • Доктор със завидно търпение.Наистина завидно. Не бърза да те прецапа набързо. Изслушва акуратно, взема отношение, не рискува с какво да е лечение, а преценява внимателно. Не се страхува да каже направо в какво е сигурна и в какво не. Добиваш представа, че се борите заедно с болестта, а не сте използвани като донори на здравната каса. Приятно ти е да отидеш на преглед.

    • Има няколко неща, които ми правят впечатление при лекарите, включително и дерматолозите. Отношението и професионалните знания и компетентността. Отношението на Др. Генчева е много добро. Първо прегледите са по 20 мин, а не по 10, както са масово. Има време да се запознае със случая, да те разбере що за човек си, да ти прегледа изследванията. След това ти прави нормален преглед без да е припряна и смного внимание. Накрая самите лекарства ги обяснява как работят и защо ги изписва. Рядко се среща дерматолог във Варна, който да е търпелив и знаещ и опитен. Вторичните прегледи са на по-ниска цена. Жената не ламти за пари, а е добър и свестен лекар. Към момента съм много доволен.