Открийте гастроентеролог Варна и вижте всички специалисти с контакти и мнения

  • Специалистите лекари по гастроентерология във Варна (специалисти гастро Варна) са над 33. Те са разделени в болничната и доболничната помощ като сред тях има и активно преподаващи във МУ Варна.
  • Двама от лекарите са с научна степен професор, а трима са доценти. Това разнообразие и висока професионална квалификация гарантират изключително високото ниво на диагностика и лечение на болестите на ГИТ (гастроинтестинален тракт).

Има ли специалисти по гастроентерология във Варна, на които мога да разчитам?

Несъмнено професионалистите гастроентеролози във Варна са сред най-добрите в страната. Това се доказва и от множеството пациенти, които идват във Варна, за да се лекуват. Някои пътуват от близките населени места като Добрич, Шумен и други близки до Варна градове. Клиниките по гастро и обучението за диагностицирането и лечението на болестите за стомашно-чревния тракт са на много високо ниво във Варна. Можем да споменем името на един от най-изявените и уважавани специалисти в областта – проф. Коцев. Той е специалист с зключителен опит и квалификация, които се предават и на младите лекари. В допълнение на това във Варна има и специалисти по гастроендокринология.

Водещите интереси на гастро лекарите специалисти във Варна са лечение на хронични вирусни заболявания като хепатити, превенция на неоплазмите на ГИТ и тн. Повечето лекари гастроентеролози са членове на различни гастроентерологични дружества в страната и чужбина, като проф. Коцев е и в управителните органи на някои от тези дружества.

Гастроентерологията във Варна като наука

Историята на специалността за лечение на болести на стомашно-чревен тракт във Варна започва най-рано от 1973г., когато в университетската болница „Света Марина“ се обособява клиника по гастроентерология. Нейн ръководител е проф. д-р Койчев. Към момента студентите и специализантите по гастроентерология, хепатология и диетика могат да започнат своето обучение от пети курс като продължение на обучението си по "Вътрешни болести". Обучение получават също стажант-лекари, докторанти, лекари със следдипломна квалификация в сферата на гастроентерологията, както и студенти от колежите в областта на лечебното хранене, броматологията и диетологията. Някои от гастро Варна лекарите специализират, за да станат детски гастроентеролог Варна.

Клиники по гастроентерология във Варна.

Къде да потърсите помощ, ако имате нужда от преглед или лечение на стомашни и чревни проблеми?

Гастроентерологичните клиники в града са няколко – тази в УМБАЛ „Света Марина“, тази във ВМА (Военна болница) – Варна и тази в МБАЛ „Света Анна - Варна“. Във Варна има също отделение по онкологична гастроентерология, което се намира в СБАЛОЗ Варна. Клиниките в големите болници са оборудвани с високо ниво оборудване и позволяват пълна диагностика на множество заболявания. Добре е когато започнете да посещавате даден гастролог във Варна, да се доверите и да продължите лечението си там.

В града има и множество кабинети по гастроентерология и доболнична помощ в гастроентерологичната специалност. Такива има в ДКЦ1 – Света Клементина, ДКЦ 3, ДКЦ 4, ДКЦ 5, ДКЦ Чайка. Освен тях, в града има и множество частни клиники и кабинети като тези в клиника Нова Варна, ДКЦ „Света Марина“, Сити Клиник, МЦ Надежда, МЦ Санита, Майчин Дом, МЦ Победа, МЦ Сана Медик и много други.

В града има и интензивни кабинет по гастроентерология, които се намират в УМБАЛ „Света Марина“

Гастроентерологията за деца също е силно застъпена в морската столица. В града работят няколко специалисти по вътрешни болести и гастроентерология, които са тясно специализирани в работата с деца.

Изследвания на свързани с гастроентерологията

Изследвания свързани с гастроентерологията могат да се направят в почти всички лаборатории в града – както частни, така и обществени. Всички ДКЦ-ове имат свои лаборатории, където могат да се направят основните кръвни излседвания, както и такива на урина и фекалии. Частните клиники като Надежда, Нова и тн. Заедно с тях изследвания могат да се пускат и в частните лаборатории като Сити Лаб, Лаборекспрес, Лаборатории Лина, Статус, Рамус, Кандиларов и други.

Големите клиники по гастроентерология предлагат също скенери, ехографи, гастроскопия, биопсии, PCR, дуденоскопи, апаратура за EUS,  игли за перкутанна чернодробна биопсия, ПХ метрия и много други.

Как да открия добър гастроентеролог (гастро) във Варна през 2020?

В нашия списък, който се обновява периодично, ще намерите всички гастроентеролози в града (гастролог Варна), ще видите мнения за тях от други пациенти както и техните графици. Ще получите информация за клиниките, където те преглеждат и лекуват, както и графиците им и реални, актуални контакти. Ако търсите добър гастроентеролог варна можете да го откриете на нашите страници.

Събития

През 2019 във Варна се проведе петия национален конгрес за млади гастроентеролози като лекторите бяха преподаватели и лекари от цялата страна. Събитието беше организирано от Медицинския университет – София.

Заедно с това е важно да отбележим и ежегодния "Гастрофорум Варна", който се провежда в или в околностите на града и е основно организиран от проф. Коцев.