Доц. д-р Антония Атанасова

Доц. д-р Антония Йорданова Атанасова

Гастроентеролог

 • (1)
 • Биография

  Доцент Антония Атанасова е сред най-изявените специалисти по вътрешни болести и гастроентерология във Варна. Асистент е в Медициснкия университет, член е на Българското дружество по гастроентерология и ендоскопия, БЛС, БАУМ, Европейската асоциация по гастроентерология и ECCO - европейската организация по Крон-колит.

  Завършва ВМИ- Варна през 1986г. и от 1987г. е асистент в клиниката към университета. През годините е придобила и специалности по вътрешни болести и диетика. Доцент Атанасова придобива специалности по Вътрешни болести и гастроентерология и диетика през 94г. и 96г. съответно.

  Специалист е по заболявания свързани с възпалителните процеси в червата и особено при хроничните такива (ХВБЧ). Пише и дисертационен труд свързан със съвременните методи за лечение на язвен колит (ЯК) като научен ръководител ѝ е  един от изявените гастроентеролози на Варна - проф. Искрен Коцев.

  Може да прилага различни услуги и изследвания в своята работа, за да постигне по-добра диагностика на болните. Такива процедури са гастроскопия, ехография, колоскопия и др.

  Участвала е в множество международни и местни конгреси и има над 20 научни публикации в сферата на заболяванията причинени от възпаления.

  График и контакти

   МЦ Надежда (зад община  Варна)

   Работно време на МЦ Надежда Обичайно е веднъж седмично, НО в момента доц. Атанасова не преглежда в клиниката и час не може да бъде записан. Очаква се да бъдат възстановени прегледите в началото на 2021г, но няма точна информация кога ще стане това.

   Ориентировъчни цени на прегледи - 55лв - Първичен преглед; 30лв.- вторичен преглед.

   *При извършване на изследвания, цената на прегледа може да се повиши.  

   Понеделник

   Вторник

   Сряда

   Четвъртък

   Петък

   Събота

   Амб. прегледи

   от до

   от доот 16.30 до– 18.00от доот доот  до
   • тел: 052/ 600 868,  0884  143 123 адрес: гр. ВАРНА, Бул. „Сливница” № 40 (зад община  Варна) [ВИЖ КАРТА]

   Форум темата е започната от: Давид Станев

   Сигнал за нередност

   Оценка и Коментари:

   Всички полета са задължителни.

   Мнения (1)

    • Бил съм пациент на доц. Антония Атанасова. Попаднах на нея напълно случайно, но нейната компетентна намеса е много възможно да ми е спасила живота, за което съм безкрайно благодарен. Търпелива беше по време на прегледите, които бяха много, вникна изключително в проблема и успя да ме проследи много точно. По нейна препоръка съм лежал и в гасгро отделението на болницата Св. Марина, където ми направиха изключително пълни изследвания и ми дадоха много точна диагноза. Друго, което ме впечатли, е че доц. Атанасова си даде телефона, за да мога да се свързвам с нея и да питам, ако нещо не ми е ясно. Търсил съм я веднъж или два пъти по телефона и наистина ми обърна внимание и ме консултира. Малко са лекарите, които биха направили подобно нещо за пациентите си и аз никога няма да го забравя. Единственото, което мога да отбележа като някакъв минус е, че в последния стадий на лечението, когато вече трябваше да спирам поетапно лекарствата, защото месеци наред се чувствах добре и изследванията бяха в норма в продължение на много време, тя няколко пъти ме посъветва да не го правя, а да продължавам да купувам и да пия хапчетата,което според мен се оказа грешен съвет. Към момента аз не пия лекарства.