Доц. д-р Антония Атанасова

Доц. д-р Антония Йорданова Атанасова

Гастроентеролог

 • (1)
 • Биография

  Доцент Антония Атанасова е сред най-изявените специалисти по вътрешни болести и гастроентерология във Варна. Асистент е в Медициснкия университет, член е на Българското дружество по гастроентерология и ендоскопия, БЛС, БАУМ, Европейската асоциация по гастроентерология и ECCO - европейската организация по Крон-колит. 

  Завършва ВМИ- Варна през 1986г. и от 1987г. е асистент в клиниката към университета. През годините е придобила и специалности по вътрешни болести и диетика. Доцент Атанасова придобива специалности по Вътрешни болести и гастроентерология и диетика през 94г. и 96г. съответно.

  Специалист е по заболявания свързани с възпалителните процеси в червата и особено при хроничните такива (ХВБЧ). Пише и дисертационен труд свързан със съвременните методи за лечение на язвен колит (ЯК) като научен ръководител ѝ е  един от изявените гастроентеролози на Варна - проф. Искрен Коцев. 

  Може да прилага различни услуги и изследвания в своята работа, за да постигне по-добра диагностика на болните. Такива процедури са гастроскопия, ехография, колоскопия и др. 

  Участвала е в множество международни и местни конгреси и има над 20 научни публикации в сферата на заболяванията причинени от възпаления. 

  График и контакти

   МЦ Надежда (зад община  Варна)

   Работно време на МЦ Надежда
   Обичайно е веднъж седмично, НО в момента доц. Атанасова не преглежда в клиниката и час не може да бъде записан. Очаква се да бъдат възстановени прегледите в началото на 2021г, но няма точна информация кога ще стане това.

   Ориентировъчни цени на прегледи - 55лв - Първичен преглед; 30лв.- вторичен преглед. 

   *При извършване на изследвания, цената на прегледа може да се повиши.

    

    

   Понеделник

   Вторник

   Сряда

   Четвъртък

   Петък

   Събота

   Амб. прегледи

   от до

   от до

   от до

   от до

   от до

   от  до

   • тел: 052/ 600 868,  0884  143 123 адрес: гр. ВАРНА, Бул. „Сливница” № 40 (зад община  Варна) [ВИЖ КАРТА]

   Форум темата е започната от: Давид Станев

   Сигнал за нередност

   Оценка и Коментари:

   Всички полета са задължителни.

   Мнения (1)

    • Бил съм пациент на доц. Антония Атанасова. Попаднах на нея напълно случайно, но нейната компетентна намеса е много възможно да ми е спасила живота, за което съм безкрайно благодарен. Търпелива беше по време на прегледите, които бяха много, вникна изключително в проблема и успя да ме проследи много точно. По нейна препоръка съм лежал и в гасгро отделението на болницата Св. Марина, където ми направиха изключително пълни изследвания и ми дадоха много точна диагноза. Друго, което ме впечатли, е че доц. Атанасова си даде телефона, за да мога да се свързвам с нея и да питам, ако нещо не ми е ясно. Търсил съм я веднъж или два пъти по телефона и наистина ми обърна внимание и ме консултира. Малко са лекарите, които биха направили подобно нещо за пациентите си и аз никога няма да го забравя. Единственото, което мога да отбележа като някакъв минус е, че в последния стадий на лечението, когато вече трябваше да спирам поетапно лекарствата, защото месеци наред се чувствах добре и изследванията бяха в норма в продължение на много време, тя няколко пъти ме посъветва да не го правя, а да продължавам да купувам и да пия хапчетата,което според мен се оказа грешен съвет. Към момента аз не пия лекарства.

  Още лекари