Доктор Августина Георгиева - Гастро Варна

Ас. д-р Августина Чавдарова Георгиева

Гастроентеролог

 • (9)
 • Биография

  Доктор Августина Георгиева е популярен и уважаван гастроентеролог в град Варна. Завършила е Медицински университет „проф. Д-р Параскев Стоянов" Варна през 2009г година с професионална степен магистър. Отново във варненски медицински университет придобива и своята специалност по гастроентерология. През 2018г., под ръководството на проф. Коцев придобива образователна и научна степен степен „ДОКТОР“, като защитава дисертация за болестта на Крон.

  От 2013г. до 2018г. е докторант, а след това и специализант в клиниката по гастроентерология в УМБАЛ "Света Марина". От 2020г. е с придобита специалност Гастроентерология.

  Като гастроентеролог във Варна, Д-р Георгиева е част от екипа на клиниката по гастроентерология на УМБАЛ „Св. Марина“.

  В дългогодишната си практика д-р Георгиева посащава множество следдипломни курсове и специализации във Виена, Копенхаген, Прага и Рим. Курсовете са фокусирани върху проследяване и лечение на пациенти с възпалителни болести на червата.

  Преди придобиването на специалността по гастроентерология и след това д-р Августина Георгиева участва в значително количество конференции като регионалния форум по Гастроентерология във Варна през 2013, 2014, 2018г.

  През 2020 година, гл. ас. Георгиева е избрана да посети следдипломно обучение в столицата на Германия, Берлин. Изборът на UEG (united european gastroenterology) е сред 137 кандидата, от които е избран един и това е д-р Георгиева.

  Към момента е част от IBD екипа на ГЕ клиниката на УМБАЛ "Света Марина" и е член на Комисията за лечение на тежка активна болест на Crohn и улцерозен колит с антицитокинови лекарства към клиниката по гастроентерология.

  Продължава да работи и да се развива в областта на възпалителните болети на червата, ултразвукова и ендоскопска диагностика на гастроинтестиналния тракт.

  Научните постижения на д-р Августина Георгиева са значителни. Тя има 10 презентации и 15 научни публикации и участие в над 30 конференции в България и чужбина. Част от конференциите включват - Националната конференция по Гастроентерология, Националния конгрес по ултразвук и други.

   

   

  Д-р Августина Георгиева е член на БЛС, Българското дружество по Гастроентерология, Асоцияцията по ултразвук в медицината и Европейската асоциация на хроничните възпалителни заболявания на червата - ЕССО.

  График и контакти

  Част от екипа на гастро клиниката на "Св. Марина" - Варна. Клиниката се намира на 11 етаж на сградата на болницата, позната като "терапията". Посещения само след предварителна уговорка Не работи с НЗОК ----------------------------------------------------------- ------------------------------------------------- -------------------------------

  В следващите 6 месеца - до февруари 2024г. д-р Георгиева няма да преглежда пациенти!

  Понеделник

  Вторник

  Сряда

  Четвъртък

  Петък

  Събота

  Неделя

  Амб. прегледи

  от 8 до 16:30

  от 8 до 16:30от 8 до 16:30от 8 до 16:30от 8 до 16:30от  до
  • тел: 0899 982 707 адрес: гр. Варна ,бул. „Христо Смирненски“ 1, 9010 [ВИЖ КАРТА]

  МЦ Евромедика Варна

  работа с НЗОК - не Записване на часове - по телефон  

  Понеделник

  Вторник

  Сряда

  Четвъртък

  Петък

  Амб. прегледи

  -

  от 17:30

      -

   от 17:30

  -

  Форум темата е започната от: Давид Станев

  Сигнал за нередност

  Оценка и Коментари:

  Всички полета са задължителни.

  Мнения (9)

   • Прекрасен млад гастроентеролог! Много съм доволен! Два месеца обикалям по доктори и накрая бях излекуван от нея. Благодаря Ви, д-р Георгиева!

   • Изключително съм доволна от професионализма и отношението на д-р Георгиева.

   • Във времена на цинизъм,студенина и безсърдечност, да срещнеш лекар, на когото не му е безразлично и се бори за своите пациенти е не просто късмет, а благословия! Професионализъм, коректност, търпение, внимание! Благодаря, че ви срещнах, докторе! Знам, че е трудно и пациентите често сме неблагодарни и не оценяваме усилията и труда, които влагате в нас, но никога не губете човешкото в себе си!

   • Наложи ми се да посетя гастроентеролог и попаднах на д-р Георгиева. Прегледът ми беше в медицинския център, където работи. Изключително съм доволен от организацията там, отношението и професионализма на д-р Георгиева. Искренно препоръчвам.

   • Отлично отношение!

   • Впечатлена съм от отношението и професионализма. Препоръчвам!

   • Потърсихме преди години д-р Георгиева по повод проблеми на мъжа ми с леко, но трайно повишени чернодробни ензими. Прегледа го обстойно, продължително и предписа адекватна терапия. В процеса на цялото лечение, тя държеше на обратната връзка, както и да контролира ситуацията. Не ни остави сами с една рецепта просто. Благодарим и от сърце и и пожелаваме много успех, здраве и вдъхновение!

   • Посещавали сме доктор Георгиева за няколко мои гастро проблема и няколко на семейството. Винаги е обръщала внимание и ни е помагала с добра диагноза. Процедурата по намиране на лечението е логична и лекарката ни обяснява всичко.

   • Изключителен професионалист и добър и търпелив човек.

Още лекари